Jeruzalem

Jeruzalem zoekt nieuwe Jeruzalemmers!

Nieuwe woonkansen in Tilburg!
Het zal niemand zijn ontgaan: de Piushaven is een prachtige nieuwe plek om te wonen, te werken, met bootjes rond te tuffen, een wijntje te drinken op een terras aan het water. De afgelopen jaren kreeg de Piushaven er vele restaurants, mooie kades en nieuwe woongebouwen bij.

Ook in Jeruzalem, aan de ‘overkant’ van de Piushaven, is hard gewerkt aan vernieuwing en verandering. De bestaande woningen zijn fraai gerenoveerd en vernieuwd. Lege bedrijfsgebouwen aan de waterkant zijn gesloopt en hier komen eengezinswoningen voor in de plaats. Lekker aan de Waterkant, met uitzicht op het mooie landschapspark Moerenburg en de nieuwe Piushaven aan de overkant.

Zie voor meer informatie over de koopwoningen www.aandewaterkant.nl

55 sociale huur appartementen aan de Caspar Houbenstraat

Aan de Casper Houbenstraat is Houbenstaete samen met de bewoners ontwikkeld. De huurders kregen zelf de gelegenheid om hun wensen en ideeën over de nieuwe woning door de architect te laten meenemen in het ontwerp. Zo bepaalden ze binnen de gestelde eisen -samen met hun toekomstige buren- hoe de woningen er uit komen te zien; van binnen en van buiten. Houbenstaete is eind 2014 opgeleverd.

Twentestraat Noord en Zuid: betaalbare Stadswoningen‎

Bij de Twentestraat heeft Tiwos met de toekomstige huurders en de aannemer overlegd hoe de nieuwe ‎woningen eruit komen te zien.‎ Welke indeling kies je, waar komen de ramen en hoe groot worden ze hoe komt de voordeur ‎eruit te zien? Het basisontwerp is gemaakt door architect Kees van Beijsterveldt en aannemer Alphons ‎Coolen. Bewoners konden uit verschillende onderdelen kiezen, waardoor het een afwisselend ‎straatbeeld wordt, maar er toch sprake is van eenheid. ‎ De woningen in de Twentestraat Noord zijn begin juli 2016 opgeleverd. Voor de woningen in de Twentestraat Zuid hebben we via Woning in Zicht een groep huurders geworven. Deze woningen worden in het voorjaar van 2017 opgeleverd.