Tiwos zoekt twee Pleinmakers!

Zet jij je graag in voor anderen, houd je van organiseren én wil je wonen in een nieuwbouwappartement aan de Reitse Hoevenstraat? Reageer dan nu op de rol van Pleinmaker.

Waarom de inzet van Pleinmakers?
Met de inzet van twee Pleinmakers willen we de sociale betrokkenheid binnen het nieuwbouwcomplex aan de Reitse Hoevenstaart en de buurt vergroten. We willen dat bewoners zich betrokken en verbonden voelen met elkaar en de omgeving. Dit draagt namelijk bij aan de leefbaarheid binnen het complex en de buurt en kan problemen voorkomen. We hopen dan dat bewoners uit het complex gemotiveerd worden en de taken van de Pleinmakers enthousiast overnemen zodat de Pleinmakers na 5 jaar niet meer nodig zijn.

Wat doet een Pleinmaker? Een Pleinmaker:

  • organiseert activiteiten die de sociale betrokkenheid binnen het complex en de buurt vergroten.
  • werkt samen met maatschappelijke instanties en scholen in de buurt.
  • gaat wonen in een appartement in nieuwbouwcomplex Reitse Hoevenstraat.

Organiseren activiteiten
Aan welke activiteiten behoefte is, wordt door de toekomstige bewoners aangegeven. Zodat het ook gedragen gaat worden door de meerderheid van de bewoners. Je kunt hierbij denken aan initiatieven zoals gezamenlijk tuinonderhoud van het complex, het versieren van de algemene ruimtes of het geven of volgen van taallessen.

Samenwerken maatschappelijke organisaties
De Pleinmakers doet dit in samenwerking met instanties zoals Traverse, Amarant, ROC Tilburg, scholengemeenschap De Rooi Pannen en het ETZ Twee Steden ziekenhuis. De inzet van Pleinmakers is een gezamenlijk initiatief van Tiwos, de gemeente Tilburg en ContourdeTwern.

Wonen in nieuwbouwcomplex Reitse Hoevenstraat
Het nieuwbouwcomplex bestaat uit 88 sociale huurappartementen op de hoek van de Reitse Hoevenstraat en de Lage Witsiebaan. De twee Pleinmakers krijgen allebei voor 5 jaar een 2-kamerappartement aangeboden binnen het complex. Je behoudt je inschrijftijd bij Woning in Zicht. Voor het appartement betaal je de reguliere huurprijs. Voor je inzet als Pleinmaker word je beloond, met een vergoeding van ongeveer 100,- euro per maand.

Heb je interesse om pleinmaker te worden?
Laat ons dan via een e-mail weten waarom deze rol echt iets voor jou is en wat jij de bewoners uit het nieuwbouwcomplex te bieden hebt. Mailen kan tot 1 juli 2020 naar: sylvainvleeming@tiwos.nl