Heb je zonnepanelen aangevraagd? Het is erg druk met de aanvragen, houd rekening met een wachttijd van minimaal 7 maanden.

’t Kompas op Zuid

Samen met de gemeente Tilburg, SMO Traverse, RIBW Brabant en Prisma realiseert Tiwos een tijdelijk ‎complex met 96 appartementen voor gemengd wonen aan de Ringbaan Zuid (tussen het zwembad en het politiebureau). In het gebouw is 60% van de flexwoningen bestemd voor spoedzoekers (onder andere mensen die na een scheiding of faillissement een betaalbare woning zoeken). De resterende 40% van de woningen zijn voor mensen die succesvol hun zorgtraject doorliepen en weer zelfstandig gaan wonen. Zorgaanbieders, woningcorporaties en bewonersverenigingen zorgen voor een sociaal vangnet en begeleiding waar nodig.

Over het gebouw
Het gebouw wordt 5 verdiepingen hoog en krijgt 96 kleine woningen. Er komt ook een ontmoetingsruimte met een gezamenlijke keuken. Het gebouw wordt in een hoekvorm gerealiseerd en wordt met een houten gevel afgewerkt, waardoor het een duurzame en mooie uitstraling krijgt.

Tuin en parkeren
Er is een gezamenlijke tuin/buitenruimte in combinatie met eigen parkeergelegenheid aan de achterzijde van het gebouw. Deze is ruim genoeg voor de bewoners én bezoekers.

Start bouw
Het zijn tijdelijke woningen (units) die in de fabriek worden gemaakt, dus de realisatie gaat heel snel. In het najaar van 2023 wordt het eerste appartement geplaatst en begin 2024 is de bouw gereed.

Wil je meer weten over dit bijzondere project?
Bij deze gemengde woonvorm staat wederkerigheid en een goede buur zijn centraal en is motivatie een van de uitgangspunten bij de toewijzing van de woningen. Dit geldt zowel voor de spoedzoekers als voor de mensen die uitstromen uit een zorginstelling. Daarnaast gaat het om sociale huurwoningen, dus mensen moeten wat hun inkomen betreft daar aanspraak op kunnen maken.

Belangstellenden voor het project kunnen zich aanmelden via stappegoor@tiwos.nl. Let op; dit is puur voor informatie over het project, niet om je in te schrijven. Geïnteresseerden kunnen van maandag 14 t/m 25 augustus 2023 reageren op een woning via de advertentie Ringbaan Zuid 00 op woninginzicht.nl.