In verband met de feestdagen is ons kantoor op maandag 20 mei 2024 gesloten

Onderhoud

Om de kwaliteit van jouw woning goed te houden moet op verschillende momenten onderhoud in en aan de woning worden uitgevoerd. In de praktijk bestaat er nog wel eens onduidelijkheid over welke reparaties Tiwos uitvoert en wat je als huurder zelf moet doen.

Wat doet Tiwos?
Tiwos regelt het groot onderhoud aan de woning, zoals daken, gevels, constructies, installaties, isolatie en het buitenschilderwerk. En het vernieuwen van keuken en sanitair als het versleten is.

Wat doet u?
Als huurder ben je verantwoordelijk voor kleine reparaties. Dit is ook zo in de wet geregeld in het ‘Besluit kleine herstellingen’. Je bent ook verantwoordelijk voor schade die je zelf (bedoeld of onbedoeld) hebt veroorzaakt. En je zorgt zelf voor het goed onderhouden van veranderingen die je zelf in uw woning hebt aangebracht. Of die je hebt overgenomen van de vorige huurder. Bekijk eventueel onze instructievideo’s voor hulp bij:

– cv-ketel bijvullen en verwarming ontluchten

 

– gootsteen ontstoppen en sifon schoonmaken

– schimmel behandelen en ventileren

– rookmelder plaatsen

– behandelen waterlekkage, gaslek, stroomstoring of kortsluiting

 

Natuurlijk kun je ook aan Tiwos vragen een reparatie uit te voeren waarvoor je zelf verantwoordelijk ‎bent. Je ontvangt daarvoor dan een rekening. ‎ Soms regelt Tiwos bepaalde reparaties of onderhoud en betaal je hiervoor via de servicekosten.

In onderstaande Onderhoudsbrochure lees je precies wie, welke werkzaamheden moet uitvoeren. En kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.