Onderhoud

Onderhoud in en aan uw woning

Om de kwaliteit van uw woning goed te houden moet op verschillende momenten onderhoud in en aan uw woning worden uitgevoerd. In de praktijk bestaat er nog wel eens onduidelijkheid over welke reparaties Tiwos uitvoert en wat u als huurder zelf moet doen.

Tiwos regelt het groot onderhoud aan de woning, zoals daken, gevels, constructies, installaties, isolatie en het buitenschilderwerk. En het vernieuwen van keuken en sanitair als het versleten is.

Als huurder bent u verantwoordelijk voor kleine reparaties. Dit is ook zo in de wet geregeld in het ‘Besluit kleine herstellingen’. U bent ook verantwoordelijk voor schade die u zelf (bedoeld of onbedoeld) hebt veroorzaakt. En u zorgt zelf voor het goed onderhouden van veranderingen die uzelf in uw woning hebt aangebracht. Of die u hebt overgenomen van de vorige huurder.

Natuurlijk kunt u ook aan Tiwos vragen een reparatie uit te voeren waarvoor u zelf verantwoordelijk ‎bent. U ontvangt daarvoor dan een rekening. ‎ Soms regelt Tiwos bepaalde reparaties of onderhoud en betaalt u hiervoor via de servicekosten.

Wie doet wat? In onderstaande brochure leest u precies wie, welke werkzaamheden moet uitvoeren. En misschien staat uw vraag ook wel bij onze veelgestelde vragen.