Tuinen

Tuin aanleggen moeilijk? Wij maken het je gemakkelijk!

Op deze pagina vind je tips en inspiratie voor het vergroenen en/of inrichten van je tuin. Dat hoeft namelijk niet moeilijk of heel duur te zijn. Om te laten zien hoe je met een beperkt budget je tuin kan inrichten, hebben wij een modeltuin aangelegd. Zo kun je zien wat de mogelijkheden zijn en welke stappen je kunt nemen om jouw tuin te vergroenen.

Op deze pagina vind je een uitgebreid stappenplan met bijbehorende kosten voor de aanleg van een zonnige achtertuin. Ook kun je lezen wat onze spelregels zijn, welke planten en bomen geschikt zijn en welke materialen je nodig hebt. Alles om het jou zo makkelijk mogelijk te maken iets aan je tuin te doen! Wil je wel een groene tuin maar kun je deze zelf niet aanleggen? Dan kun je op verschillende plekken terecht voor hulp. En, wist je dat Tiwos ook een aantal diensten gratis beschikbaar stelt?

Wij hopen op deze manier steeds meer mensen te inspireren om hun woonomgeving te vergroenen om zo fijne leefbare buurten te creëren. Een groene tuin heeft namelijk allerlei voordelen. Doe je mee?

Tegel eruit, groen erin!

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar steeds sneller op. En omdat onze leefomgeving sterk is versteend, krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast. Het is daarom belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen om dit probleem te verminderen.

Wist je dat het vergroenen van je tuin je een heleboel voordelen oplevert?
Zo zorgen minder tegels voor minder warmte en geluidoverlast, loopt regenwater sneller en beter weg, zorgt groen voor verkoeling en ziet je tuin er ook gewoon een stuk gezelliger uit. Daarnaast is een groene omgeving ook nog eens goed voor je eigen gezondheid en de vogels en vlinders.

Het vergroenen van je tuin is leuk om te doen en hoeft niet moeilijk of heel erg duur te zijn. Om te laten zien hoe jouw tuin kan worden hebben we een Tiwos modeltuin aangelegd. Hier kun je zien wat er mogelijk is en hoe je stapsgewijs te werk kunt gaan als je jouw tuin ook wilt vergroenen.

Goede ideeën zijn welkom!
Heb je zelf je tuin aangepakt en heb je tips voor ons? Laat het ons weten via toffetuinentiwos@tiwos.nl.