Aanvullende tips en handige websites

Aanvullende tips

Hieronder vind je meer tips en handige websites.

Laat je van tevoren goed informeren over wat wel of niet mag van Tiwos

Tiwos geeft nooit toestemming voor klimplanten (o.a. klimop) die schade aanbrengen aan de woning of appartement. Meer informatie over wat wel en niet mag vind je hier.

Geen groene vingers, beperkte ruimte of klein budget?

Begin dan met een paar tegels minder. Door een strook tegels aan de zijkant van je schuttingen weg te halen kan het regenwater goed weg en verlies je geen gebruiksruimte.

Hoe kom je goedkoop aan planten?

  • Ruil plantjes met familie of je buren
  • Kijk ook eens op Marktplaats
  • Op Facebook vind je vaak diverse weggeef of ‘gratis af te halen’-pagina’s

Handige websites

Kijk op de volgende websites voor meer informatie.

Schuttingtuintjes

Neem voor meer praktische kennis en inspirerende voorbeelden van schuttingtuintjes een kijkje bij Groeituin013 op de Stadsakker, Reeshofdijk 30, 5044 VB Tilburg. Je kunt je ook aanmelden als vrijwilliger om zo ervaring met tuinieren op te doen.

Huisje Boompje Beter

Huisje Boompje Beter inspireert en helpt om tuinen te vergroenen en klimaatbestendig in te richten. Lees hier hoe je je tuin kunt vergroenen.

Tilburg wordt klimaatbestendig

Bekijk hier wat jij kunt doen!

Op Groene Voet

De stichting Op Groene Voet is ontstaan uit de gedachte dat, als we ‘op goede voet’ samenwerken aan leuke projecten in Tilburg, waar iedereen aan kan meedoen, wij als bewoners ook kunnen bijdragen aan een mooier, groener en toekomstbestendig Tilburg!

Hoe ga ik zelf aan de slag?

Overheden, gemeenten, klimaat- en tuinorganisaties werken allemaal samen om Nederland groener en klimaatbestendiger te maken. Maar wist je dat je zelf ook een hele hoop kunt doen rondom je eigen huis en in je tuin of balkon? Lees hier wat je zelf allemaal kunt doen.