Ons kantoor is vanwege het coronavirus gesloten. Wij zijn bereikbaar via: 013-5490890 en email@tiwos.nl

Zelf klussen

Tiwos vindt het belangrijk dat u van uw huis een thuis kunt maken. U mag daarom wat ons betreft in en aan uw woning veranderingen aanbrengen die passen bij uw persoonlijke wensen. Er zijn wel enkele spelregels voor het zelf aanpassen van uw woning.

Wij adviseren u een afspraak te maken met uw wijkopzichter voordat u plannen uitwerkt en zelf aan de slag gaat. Als u van te voren overlegt, weet u precies waar u rekening mee moet houden. U bent bijvoorbeeld zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan zelf aangebrachte veranderingen. En in sommige gevallen kunt u een vergoeding krijgen van Tiwos of de werkzaamheden door Tiwos laten uitvoeren.

Asbest

Wat is asbest?
Asbest was tot 1994 een veel gebruikt bouwmateriaal en populair vanwege de duurzame en slijtvaste eigenschappen. Wanneer asbest onbeschadigd is en in hechtgebonden staat is verwerkt komen er geen vezels vrij en loopt u geen risico. De gevaarlijke asbestvezels komen alleen vrij als het materiaal wordt beschadigd, bewerkt of gebroken.‎ Om uw gezondheid niet in gevaar te brengen mag u asbest niet bewerken, verwijderen, wegbreken,‎ doorboren etc. Wanneer u dit toch doet, dan brengt u uw gezondheid in gevaar en overtreedt u de wet.‎

Tiwos gaat secuur en verantwoordelijk om met asbest. We verwijderen asbest dat direct gevaar oplevert voor de gezondheid bij het dagelijks gebruik van de woning.

Hoe herken ik asbest?
Woningen die gebouwd zijn voor 1994 zijn asbestverdacht. Hiermee bedoelen wij dat er een kans is dat er asbesthoudende materialen zijn gebruikt tijdens de bouw van de woning. Uiteraard zit lang niet in elke verdachte woning asbest. Als leek herken je asbest jammer genoeg meestal niet. De aanwezigheid van asbest kan alleen worden vastgesteld door materiaalonderzoek in een laboratorium door daarvoor opgeleide mensen.

Wilt u klussen en twijfelt u of er asbest aanwezig is in uw woning? Laat u dan vooraf informeren door Tiwos.

Veilig?
Ben ik wel veilig in mijn woning na de asbestverwijdering door een gespecialiseerd bedrijf?! Beslist. Er zijn strenge regels waaraan asbestverwijderaars moeten voldoen. De gespecialiseerde bedrijven verwijderen het asbest volgens deze regels. Ze schermen de ruimte waar ze werken hermetisch af. Daardoor blijven er geen asbestvezels in uw woning achter. Gegarandeerd, want een gespecialiseerd laboratorium komt dit na de sanering controleren!