In verband met de feestdagen is ons kantoor op maandag 20 mei 2024 gesloten

Wie plaatst rookmelders?

Vanaf 1 juli 2022 moeten alle huizen rookmelders hebben. Woningcorporaties zijn verantwoordelijk voor het plaatsen van rookmelders in hun woningen. Daarom is het belangrijk dat onze installateurs toegang krijgen tot alle woningen waar nog geen rookmelders aanwezig zijn.

Moet ik de installateur binnenlaten?

Ja, het is verplicht om de installateur binnen te laten. Het plaatsen van rookmelders is namelijk essentieel voor de veiligheid van bewoners en medebewoners in een woongebouw. Het wordt beschouwd als noodzakelijk onderhoud. Geef je de installateur niet de mogelijkheid om in jouw woning rookmelders te installeren zal Tiwos rechterlijke stappen moeten ondernemen waarvan de kosten bij de huurder komen te liggen.

Wat moet ik doen als er geen rookmelder in mijn woning aanwezig is?
Als je geen brief hebt ontvangen over het plaatsen van rookmelders, of als je wel een brief hebt ontvangen maar daar niet op hebt gereageerd, kun je contact opnemen met ons serviceteam via telefoonnummer (013) 549 08 90.

Hoe onderhoud ik rookmelders?
Naast regelmatig testen met de testschakelaar, moet de rookmelder minstens één keer per jaar worden schoongemaakt met een zachte borstel en de stofzuiger. Vergeet niet het deksel goed schoon te maken met een zachte doek.

Waar kan ik terecht met klachten en storingen?
Als je klachten of storingen hebt met betrekking tot de rookmelder, kun je deze melden bij ons serviceteam via telefoonnummer (013) 549 08 90.