Heeft u een kelder? Controleer deze dan op vocht!

Zichtbaar in onze buurten

Onze mensen zijn veel en zichtbaar aanwezig in onze buurten. Hierdoor kennen we onze bewoners en kunnen we ingrijpen als er iets speelt. Zo ook die keer dat onze buurtbeheerder een signaal kreeg van buurtbewoners dat zij zich zorgen maakten om een vrouw op leeftijd in hun wijk.

In een jaar tijd bloeide ze helemaal op
Buurtbeheerder: “De buurt maakte zicht zorgen. Een vrouw in de buurt leek verslaafd aan alcohol, zorgde slecht voor zichzelf en kookte niet meer. Om met haar in contact te komen bedacht ik een verhaal over dubbele beglazing. Ik ging bij haar op bezoek en raakte zo met haar aan de praat. Toen ik haar de uitleg had gegeven over de dubbele beglazing, vroeg ik of er verder nog wat was. ‘Oh genoeg’ zei ze, en zo had ik mijn ingang en won gaandeweg haar vertrouwen.

Ze vond het goed dat ik de hulpverlening inschakelde. Via Bemoeizorg kwam er iemand van Amarant om haar weerbaarder te maken. Via Novadic Kentron volgde ze een programma om van de drank af te komen en ook haar administratie werd voor haar uit handen genomen.

Nu ruim een jaar later drink ik nog geregeld een bakje koffie bij haar. Ze is van de drank af en kookt weer. Ze had ook schulden, die zijn bijna afgelost. En omdat ze niet meer prettig woonde in de straat is ze ook nog doorgestroomd naar een andere woning. In een jaar tijd heb ik haar helemaal zien opbloeien.”