Poort van Stappegoor

Het Stappegoor gebied ondergaat de komende jaren een ingrijpende metamorfose. Er komt een openbaar park, een nieuw Olympiaplein, de infrastructuur en het groen krijgen een upgrade en er komen bijna 1.000 appartementen bij. Het eerste woningbouwproject dat in ontwikkeling gaat is de Poort van Stappegoor. Dit project van Tiwos en belegger Poort van Veghel bestaat uit drie gebouwen, waarbij in totaal ca. 203 huurappartementen worden gerealiseerd.

Locatie
De locatie bevindt zich op de hoek van de Ringbaan Zuid en de Stappegoorweg, tegenover het zwembad Stappegoor. Gunstig gelegen ten opzichte van het centrum en de uitvalswegen en in de directe nabijheid van de onderwijs-, sport- en horecavoorzieningen in het gebied. Voor de dagelijkse boodschappen kan je terecht bij de nabijgelegen Jumbo Foodmarkt.

Verhuur
Het grootste deel van de appartementen is bestemd voor de sociale verhuur (ca. 128 appartementen), het overige deel is bestemd voor de categorie middeldure huur (ca. 20 appartementen) en vrije sector huur (ca. 58 appartementen).

Tiwos is verantwoordelijk voor de realisatie van de appartementen in de categorie sociaal en middelduur. De verhuur van deze appartementen verloopt t.z.t. via Woninginzicht (www.woninginzicht.nl). Hepri Vastgoed is verantwoordelijk voor de realisatie van de appartementen in de categorie vrije sector. De verhuur van deze appartementen zal te zijner tijd via een makelaar verlopen.

Bewoners kunnen parkeren in de (halfverdiepte) parkeerkelder, waarboven een collectieve tuin komt voor de bewoners van de vrije sector huurappartementen. Daarnaast wordt er ca. 4.000 m2 (openbaar) groen toegevoegd als overgang naar de wijk Zuiderpark.

Maart 2024 is de bouw gestart. De geplande oplevering is eind 2026.

Zie voor meer informatie www.poortvanstappegoor.nl