In verband met de feestdagen is ons kantoor op maandag 20 mei 2024 gesloten

Bouw Poort van Stappegoor gaat feestelijk van start

10-04-2024

Dinsdag 9 april vierden we de start bouw van appartementencomplex Poort van Stappegoor aan de Ringbaan-Zuid. De geplande oplevering is eind 2026.

Tijdens de toespraken werd stilgestaan bij de nauwe samenwerking tussen de partijen, in een tijd van stijgende bouw- en rentekosten en waarin wijzigingen in wet- en regelgeving soms voor vertraging van het proces zorgen. Des te mooier dat nu van start kan worden gegaan met dit mooie project in tijd van woningnood.

Yusuf Çelik, projectwethouder Stappegoor, verrichte de eerste bouwhandeling vanuit de graafmachine, waarna de puzzelstukken van de samenwerking letterlijk in elkaar vielen tot een impressie van het appartementencomplex, ontworpen door KAW architecten.

De Poort van Stappegoor komt op de hoek van de Ringbaan-Zuid en de Stappegoorweg, tegenover het zwembad. Daarmee vormt het appartementencomplex straks letterlijk en figuurlijk de Poort van Stappegoor. Eind 2026 moet het project klaar zijn. Het bestaat uit 3 bouwblokken, waar in totaal 206 woningen komen. Bewoners kunnen parkeren in de (halfverdiepte) parkeerkelder, met erboven een gezamenlijke tuin. Daarnaast komt er nog ongeveer 4.000 m2 (openbaar) groen als overgang naar de wijk Zuiderpark. Het grootste deel van de appartementen is sociale huur (128 appartementen), de rest is middeldure huur (20 appartementen) en vrije sector huur (58 appartementen).


Poort van Stappegoor wordt in opdracht van belegger Hepri Vastgoed en Tiwos, Tilburgse woonstichting, gerealiseerd door Hazenberg Bouw. Poort van Stappegoor is een van de eerste nieuwe woningbouwprojecten in het Stappegoorgebied, waar de komende jaren zo’n duizend nieuwe woningen gebouwd worden. Kijk voor meer informatie over de ontwikkelingen in Stappegoor op www.tilburg.nl/stappegoor of kijk op www.poortvanstappegoor.nl

 

Foto credits: Gemeente Tilburg/ Wilfried Scholtes