In verband met de feestdagen is ons kantoor op maandag 20 mei 2024 gesloten

Datalek bij onderzoeksbureau USP

04-04-2023

Datalek bij onderzoeksbureau USP

Huur je een woning van Tiwos of heb je een woning bij Tiwos gehuurd? Dan kan het zijn dat jouw gegevens misschien zijn gelekt bij een cyberaanval bij een partij waarmee we samenwerken. Het spijt ons dat dit gebeurd is. Wat dit voor jou betekent lees je hieronder.

Jouw gegevens zijn misschien gelekt

Dit is gebeurd door een cyberaanval op software waar het onderzoeksbureau dat voor ons klanttevredenheidsonderzoek uitvoert (USP) mee werkt. Er zijn niet direct gegevens gelekt uit de systemen van Tiwos zelf. We weten nog niet zeker of jouw gegevens gelekt zijn. Als dit wél is gebeurd dan kan het gaan om jouw naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer(s). Andere gegevens zijn niet gelekt.

Wees extra waakzaam

Vooral voor nepbrieven, berichten via e-mail, sms, WhatsApp en andere kanalen waarin je gevraagd wordt om gegevens te delen. Tiwos zal nooit vragen om bankrekeningnummers, pincodes of wachtwoorden. Als je een e-mail ontvangt van Tiwos controleer dan dat het e-mailadres eindigt op @tiwos.nl of @tiwos.org.

Wij hebben melding gedaan

Zowel Tiwos als USP hebben melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Daarnaast heeft USP maatregelen genomen naar de maker van de software om het datalek te laten dichten en herhaling te voorkomen.

Heeft u vragen?

Bekijk hier informatie van USP of neem contact met ons op.