Energiearmoede: ook nu staat Tiwos naast haar bewoners

12-12-2022

Op dit moment stijgen de (energie)prijzen enorm. Met een klein inkomen, waar veel van onze bewoners mee te maken hebben, brengt dat grote zorgen met zich mee. De meesten kunnen echt niet twee, drie of zelfs soms vier keer zoveel energiekosten betalen. Dus ook nu willen we als Tiwos naast onze bewoners staan. Hoe we dat doen?

Verduurzamen woningen
We helpen bij het energiezuiniger maken van onze woningen. Dat doen we door al jaren veel woningen goed te isoleren, de laatste jaren zonder huurverhoging. Daarnaast bieden we voor een bescheiden bedrag per maand zonnepanelen aan. Onlangs besloten we de (streef)huren van onze woningen met energielabel E, F, G te verlagen. En omdat ook onze woningen van het gas af moeten, vervangen we in bestaande huizen het gas koken voor elektrisch koken, bouwen we nieuwe gasloze woningen en werken we mee aan diverse pilots waarbij we alternatieven voor de cv-ketel testen.

Samen energie besparen
Samen met de gemeente hebben we energiecoaches die op afspraak bij bewoners thuiskomen met advies én een energiebox vol met producten om energie te besparen. En al onze bewoners hebben een cadeaubon ontvangen waarmee ze zelf energiebesparende producten kunnen aanschaffen.

We wijzen de weg
Ook voor vragen of hulp staan wij klaar. Onze afdeling Huurincasso wijst bewoners graag de weg in het woud van regelingen, toeslagen, uitkeringen en andere steunmaatregelingen van de overheid. Mensen die moeite hebben om het financiële overzicht te houden, kunnen daarnaast ondersteuning krijgen van onze budgetcoach. Alle beschikbare informatie zelf bekijken, dat kan ook. Op onze speciaal ingerichte pagina Samenbesparen staat alles overzichtelijk bij elkaar en kunnen bewoners terecht voor tips.

Bel ons of kom langs!
Mocht dit niet voldoende zijn en bewoners dreigen toch in de problemen te komen? Dan willen wij dat ze ons zo snel mogelijk bellen of bij ons langskomen op kantoor. We kijken dan samen wat er eventueel nog meer mogelijk is!