Gebouw Eén Traverse is klaar!

21-12-2017

Eerste gebouw aan de Reitse Hoevenstraat opgeleverd

Tiwos en Traverse herontwikkelen de komende jaren de locaties van Traverse aan de Reitse Hoevenstraat en de Gasthuisring. De nieuwbouw aan de Reitse Hoevenstraat bestaat uit vier woongebouwen. Het eerste gebouw, ‘Gebouw Eén’ genaamd, is opgeleverd en klaar om een tijdelijk thuis te bieden aan cliënten van Traverse.

Gebouw Eén
Het nieuwe woongebouw, gelegen aan de straatkant (Reitse Hoevenstraat), is ruimer en moderner dan het oude woongebouw. Deze vernieuwing is noodzakelijk omdat de technische en functionele staat van de bestaande gebouwen sterk verouderd is. In de nieuwe situatie hebben cliënten meer individuele ruimte en privacy. In Gebouw Eén is ook kantoorruimte gerealiseerd voor medewerkers van Traverse.

Zelfstandig wonen en leven
Het nieuwe gebouw betekent veel voor Traverse en haar cliënten. Een eigen kamer met individuele douche en toilet zorgt voor meer privacy en rust. Het biedt meer mogelijkheden in de begeleiding naar verantwoordelijkheid, zelfstandig- en zelfredzaamheid van cliënten. Een voorbeeld is de mogelijkheid voor cliënten om in de keuken zelf een gezonde, warme maaltijd te leren bereiden. In Gebouw Eén vinden cliënten een tijdelijke plek om te leren (weer) zelfstandig te wonen en leven.

Planning en wijkfunctie
Nu Gebouw Eén klaar is gaat aannemer Hendriks Coppelmans verder met de sloop, nieuwbouw en renovatie van de andere drie woongebouwen. De werkzaamheden aan de Reitse Hoevenstraat gaan naar verwachting tot begin 2020 duren. Hierna zal het terrein meer open en toegankelijk zijn voor wijkbewoners. Nu al kunnen zij terecht in eetcafé de Bron voor een kop koffie of betaalbare lunch, maar later worden er meer faciliteiten voor wijkbewoners op het terrein gevestigd. Als de werkzaamheden aan de Reitse Hoevenstraat afgerond zijn, start de verbouwing aan de Gasthuisring.