In verband met de feestdagen is ons kantoor op maandag 20 mei 2024 gesloten

Groot leefbaarheid/ veiligheidsonderzoek in Tilburg

29-08-2017

De gemeente Tilburg en vier woningcorporaties houden een groot onderzoek naar de leefbaarheid en veiligheid in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout. Bij ruim 50.000 woningen, meer dan de helft van alle woningen in de stad, valt begin september een vragenlijst in de brievenbus. Met de enquête wordt bewoners gevraagd wat zij vinden van de leefbaarheid en veiligheid in hun eigen buurt. Aan de orde komen thema’s zoals veiligheid, vervuiling, omgaan met verschillende bevolkingsgroepen, sociale contacten, onderhoud van wegen en groen, verlichting en de kwaliteit van voorzieningen.

 

Dit is de zesde keer dat een groot leefbaarheidsonderzoek wordt gehouden in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout. Zowel huurders van WonenBreburg, Tiwos, TBV Wonen en ’t Heem als mensen met een eigen huis ontvangen een brief met inlogcode. De vragenlijst is in tegenstelling tot voorgaande jaren alleen nog online in te vullen.

In 2015 nam 28% van alle aangeschreven bewoners deel aan het onderzoek. De bewoners van de gemeente Tilburg gaven in 2015 gemiddeld een 7,3 als totaalcijfer voor de buurt waarin ze wonen. Vervuiling, betrokkenheid van bewoners bij de buurt en overlast van parkeergedrag scoorden over het algemeen het minst goed. De cijfers voor de kwaliteit van de woning en gevoel van veiligheid overdag waren relatief hoog.

De gemeente en de woningcorporaties gebruiken de resultaten om te bepalen waar de leefbaarheid en veiligheid verbeterd kan worden en welke acties hierop ondernomen kunnen worden. Een hoge respons is dus belangrijk. Om dit te stimuleren worden onder de deelnemers 20 cadeaubonnen verloot van 50 euro. Tot 15 oktober kan men de vragenlijst invullen. De resultaten worden begin 2018 bekendgemaakt.

De onderzoeksrapporten van voorgaande jaren zijn terug te vinden op www.lemoninternet.nl

Misschien ook interessant