Hoogste punt bereikt bij nieuwbouw aan de Kerk- en ‎Molenstraat

25-10-2019

In opdracht van woonstichting Tiwos bouwt Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden 17 sociale huurwoningen op twee verschillende locaties in Berkel-Enschot. Zo verschijnt er aan de Kerkstraat een blok van zeven energiezuinige rijwoningen. Aan de Molenstraat komen twee blokken van in totaal tien energiezuinige rijwoningen. Op beide bouwplaatsen is het hoogste punt inmiddels bereikt. Architect Frans van Roy en Herman Jansen, opzichter van Tiwos, hesen de vlag op donderdag 24 oktober op de bouwplaats in de Molenstraat.

Betaalbaar en energiezuinig
Tiwos en Hendriks Coppelmans vinden betaalbare woonlasten belangrijk. Daarom zijn de woningen in dit project ontwikkeld vanuit het concept BudgetRijwoning van Hendriks Coppelmans. Dit zijn eengezinswoningen met drie slaapkamers, met een huurprijs onder de huursubsidiegrens. De woningen worden daarnaast nul-op-de-meter gebouwd. Dat betekent dat de energie die nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en huishoudelijk verbruik door de woning wordt opgewekt. De bewoner heeft dus een gunstige huurprijs en een lagere energierekening, waardoor de woonlasten betaalbaar blijven.

Planning
De bouw van de zeventien woningen startte in mei en is naar verwachting begin 2020 gereed. De woningen worden momenteel verhuurd.