Heeft u een kelder? Controleer deze dan op vocht!

Onze bewoners: Wonen in Houbenstaete

10-06-2021

Cora Geerings woont nu 2,5 jaar in Houbenstaete, het appartementencomplex aan de Caspar Houbenstraat dat eind 2014 is opgeleverd. Het appartement voldoet helemaal aan haar wensen. Net zoals de buurt!

Dit is mijn plek
“Ik ben niet de allereerste bewoonster, maar dat was ook wel makkelijk. Ik hoefde geen keuzes te maken voor keuken en sanitair, alles was al klaar. Ik kon gewoon mijn spullen pakken en snel verhuizen. De buitenkant van het complex vond ik in eerste instantie vrij kaal en strak. Maar toen ik de deur van het appartement opendeed dacht ik Wauw! Het is lekker licht, hoog met zicht op prachtige luchten, de afmetingen zijn goed en het voelt warm aan. Ik zei meteen ja, want wist, dit is mijn plek.”

Zoeken op vertrouwde plekken
“Ik ben lang op zoek geweest naar een woning en zocht in eerste instantie op vertrouwde plekken. Ik heb een onrustige tijd achter de rug en dan zoek je naar een veilig en het liefst bekende plek. Maar toen dat niet lukte, ben ik breder gaan zoeken en heb ik via Woning in Zicht mijn zoekopdracht aangepast. Ik was verrast waar ik uitkwam. Ik had van tevoren nooit durven hopen, dat dit zo goed zou uitpakken. Na 9,5 jaar vond ik een woning in Jeruzalem die perfect bij me past.”

Wie ben ik hier?
“Ik heb me vooraf verdiept in de wijk en ben op de website van de gemeente informatie gaan zoeken. Maar papier is geduldig en komt niet overeen met het positieve gevoel dat ik nu heb. Toen ik hier net woonde en op een dag naar buiten keek dacht ik, wie ben ik hier, als niemand me kent? Toen heb ik mijn jas aangetrokken en ben ik naar de Parel gelopen om me aan te melden als vrijwilliger. Overal waar ik gewoond heb, ben ik actief geweest als vrijwilliger. Want een van mijn favoriete uitspraken is; Vraag niet wat jouw wijk voor jou kan doen, maar wat jij voor jouw wijk kan doen.”

Warm bad
“Ik wil me inzetten voor de wijk en heb me daarom aangesloten bij Bewonersbelang Jeruzalem. Dat voelde meteen als een warm bad. De mensen kijken naar elkaar om, met zo’n vanzelfsprekendheid. Heel mooi. Ik ben blij dat ik erbij mag horen en onderdeel mag zijn van de wijk. Ook nu tijdens corona kijk ik naar wat er wel kan in plaats van wat er niet kan. Ik stel het eigenlijk heel goed. Ik kijk met een kop koffie door het raam naar de bouw van een nieuwe flat hier tegenover, ik ben een liefhebber van muziek, lees veel en bel graag iemand op voor een praatje. Ik ben een gelukkig mens hier.”

Misschien ook interessant