Tiwos zoekt een Pleinmaker!

09-06-2022

Tiwos zoekt een Pleinmaker!

Zet jij je graag in voor anderen, houd je van organiseren, kan je makkelijk contact maken én wil je wonen in een appartement aan de Barend Busnacstraat? Reageer dan nu op de rol van Pleinmaker. Er zijn momenteel al 2 Pleinmakers en we zoeken er een 3e Pleinmaker bij.

Waarom de inzet van Pleinmakers?
Met de inzet van Pleinmakers willen we de sociale betrokkenheid binnen het complex aan de Barend Busnacstraat en de buurt vergroten. We willen dat bewoners zich betrokken en verbonden voelen met elkaar en de omgeving. Dit draagt namelijk bij aan de leefbaarheid binnen het complex en de buurt en kan problemen voorkomen. We hopen dan dat bewoners uit het complex gemotiveerd worden en de taken van de Pleinmakers enthousiast overnemen zodat de Pleinmakers na 5 jaar niet meer nodig zijn.

Wat doet een Pleinmaker?
Een Pleinmaker:

  • organiseert activiteiten die de sociale betrokkenheid binnen het complex en de buurt vergroten.
  • werkt samen met maatschappelijke instanties en scholen in de buurt.
  • gaat wonen in een appartement in nieuwbouwcomplex Barend Busnacstraat.

Organiseren activiteiten
De huidige bewoners geven aan, aan welke activiteiten zij behoefte hebben. Hierdoor worden de activiteiten ook gedragen door de meerderheid van de bewoners. Je kunt hierbij denken aan initiatieven zoals gezamenlijk tuinonderhoud van het complex, het versieren van de algemene ruimtes of het organiseren van een burendag. De werkzaamheden zullen gemiddeld genomen 5 uur per week in beslag nemen. Sommige weken zullen drukker zijn dan andere weken. We verwachten een flexibele houding van de Pleinmaker

Samenwerken maatschappelijke organisaties
De Pleinmakers werken intensief samen met instanties zoals Traverse, Amarant, ROC Tilburg, scholengemeenschap De Rooi Pannen en het ETZ TweeSteden ziekenhuis. De inzet van Pleinmakers is een gezamenlijk initiatief van Tiwos, de gemeente Tilburg en ContourdeTwern.

Wonen nieuwbouwcomplex Barend Busnacstraat
Het complex bestaat uit 88 sociale huurappartementen en is in mei 2021 opgeleverd. Het complex ligt op de hoek van de Reitse Hoevenstraat en de Lage Witsiebaan.

De Pleinmaker krijgt een 5 jaarcontract aangeboden voor een 2-kamerappartement binnen het complex (kale huurprijs € 633,25 bruto huurprijs € 682,05). De Pleinmaker komt in aanmerking voor een huurkorting. De Pleinmaker staat ingeschreven op WoningInzicht. De inschrijftijd blijft behouden.

Interesse?
Graag ontvangen we dan van jou een motivatiebrief en motivatiefilmpje waarin je uitlegt waarom jij geschikt bent voor de rol van Pleinmaker. De sluitingsdatum is op 10 juli 2022. Je kan de brief en het filmpje mailen naar: pleinmakers@tiwos.nl.

Op donderdag 14 juli zullen de eerste sollicitatiegesprekken plaatsvinden. Als je nog vragen hebt kan je contact opnemen met buurtbeheerder Levi Verheijen 013-5490785 of woonmakelaar Marielle Michielsen 013-5490745.