Bouw Poort van Stappegoor gaat van start

12-03-2024

Nu de omgevingsvergunning onherroepelijk is, zal medio maart gestart worden met de realisatie van appartementencomplex Poort van Stappegoor aan de Ringbaan Zuid. De geplande oplevering is eind 2026.

Het project wordt in opdracht van belegger Hepri Vastgoed en Tiwos, Tilburgse woonstichting, gerealiseerd door Hazenberg Bouw. Het ontwerp is van KAW architecten. Poort van Stappegoor is een van de eerste nieuwe woningbouwprojecten in het Stappegoorgebied, waar de komende jaren zo’n duizend nieuwe woningen gebouwd worden. Het complex bestaat uit drie gebouwen, waarbij in totaal 206 huurappartementen in verschillende prijsklassen worden gerealiseerd.

Het grootste deel van de appartementen is bestemd voor de sociale verhuur (ca. 128 appartementen), het overige deel is bestemd voor de categorie middeldure huur (ca. 20 appartementen) en vrije sector huur (ca. 58 appartementen).

Tiwos is verantwoordelijk voor de realisatie van de appartementen in de categorie sociaal en middelduur. De verhuur van deze appartementen verloopt t.z.t. via Woninginzicht (www.woninginzicht.nl). Hepri Vastgoed is verantwoordelijk voor de realisatie van de appartementen in de categorie vrije sector. De verhuur van deze appartementen zal te zijner tijd via een makelaar verlopen.

Bewoners kunnen parkeren in de (halfverdiepte) parkeerkelder, waarboven een collectieve tuin komt voor de bewoners van de vrije sector huurappartementen. Daarnaast wordt er ca. 4.000 m2 (openbaar) groen toegevoegd als overgang naar de wijk Zuiderpark.