Voorbereiding nieuwbouw op locatie De Kraan in Berkel-Enschot

29-03-2022

Tiwos gaat 25 nieuwe sociale huurwoningen bouwen

Aan De Kraan in Berkel-Enschot heeft Tiwos grond verworven voor de bouw van 25 sociale huurwoningen. Bouwonderneming Hendriks Coppelmans uit Oss gaat de woningen realiseren. Inmiddels is het bestemmingsplan vastgesteld en onherroepelijk en wordt begonnen met het bouwrijp maken van de locatie. Het gebied krijgt de naam “De Kraanhof”.

Ontwerp
De grondgebonden woningen worden gebouwd in vier woonblokken en sluiten qua architectuur aan op het dorpse karakter van nieuwbouwproject Koningsoord. De achtertuinen worden door middel van een doorlopende groenafscheiding van het openbare gebied gescheiden. De woningen zijn ontwikkeld vanuit het concept BudgetRijwoning van Hendriks Coppelmans: eengezinswoningen met drie slaapkamers, met een huurprijs onder de huurtoeslaggrens.

Energiezuinig
Alle woningen worden energiezuinig en “nul-op-de-meter” gebouwd. Dat betekent dat de energie die nodig ‎is voor verwarming, warm water, ventilatie en huishoudelijk verbruik door de woning wordt opgewekt. De ‎huurder krijgt daarmee een energiebundel en betaalt hiervoor een vast bedrag aan de corporatie. Dit wordt ‎de Energie Prestatie Vergoeding (EPV) genoemd. De woningen zijn ‘all electric’ en krijgen geen ‎gasaansluiting.

Planning
Na het bouwrijp maken van de locatie wordt naar verwachting in september 2022 begonnen met de bouw van de 25 woningen. Een jaar later, medio september 2023, zijn de woningen gereed. De woningen gaan in het eerste kwartaal van 2023 in de verhuur. Geïnteresseerd in een woning? Schrijf je dan in bij Woning in Zicht als woningzoekende en houd de website www.woninginzicht.nl in de gaten.

Artist impressie is een conceptbeeld van de huurwoningen (nog niet definitief)