In verband met de feestdagen is ons kantoor op maandag 20 mei 2024 gesloten

Wat doen wij met uw huur?

23-03-2018

Volgens de Woonbond maken woningcorporaties teveel winst, dit was deze maand uitgebreid in het nieuws. We begrijpen dat dit vragen bij u oproept. Daarom leggen we u kort uit wat we met uw huur doen.

Geen winst

We vinden het belangrijk bij Tiwos dat onze bewoners betaalbare woonlasten hebben. Met de huur die we van u ontvangen maken we geen winst. We gebruiken onze huurinkomsten voor de grote opgaven die Tiwos heeft op het gebied van nieuwbouw, onderhoud, verduurzaming van onze woningen en het behouden en versterken van de dienstverlening en leefbaarheid in onze wijken. Hierover hebben we prestatieafspraken gemaakt met gemeente, huurdersvertegenwoordigingen en collega-corporaties in het Convenant Wonen 2015-2020.

Sparen voor de toekomst

De berekening van de Woonbond over de mate waarin Tiwos winst maakt geeft een eenzijdig beeld over slechts 2 jaar bekeken. De bovenstaande plannen brengen forse investeringen met zich mee voor Tiwos. Natuurlijk hebben wij veel woningen in ons bezit, maar een baksteen is geen bankbiljet. Je kunt met een huis geen rekening betalen. Daarom hebben wij de huurinkomsten in de toekomst hard nodig om onze plannen voor de komende jaren waar te maken en er onder andere voor te zorgen dat er voldoende betaalbare woningen van goede kwaliteit beschikbaar zijn in Tilburg.