Heeft u een kelder? Controleer deze dan op vocht!

Goede buren: Familie Horvers en meneer Nouwens

Een goede buur is beter dan een verre vriend, luidt het spreekwoord. Het is fijn als het contact tussen buren goed is en je elkaar af en toe kunt helpen. We spraken familie Horvers en meneer Nouwens, buren die al jaren voor elkaar klaar staan.

Meneer Nouwens heeft altijd al aan het dr. Ahaushof willen wonen: “Op mijn 14e bezorgde ik bij de bewoners in de oude flats hier de spullen van de groenteboer. Toen de nieuwbouw kwam greep ik er net naast. Gelukkig kwam later dit appartement beschikbaar op de 10e verdieping, wat een prachtig uitzicht!” Hij trof het niet alleen met het uitzicht, ook met zijn nieuwe buren is er vanaf het begin goed contact.

Mevrouw Horvers: “We zijn hier zo’n 7,5 jaar geleden komen wonen. Toevallig twee weken eerder dan meneer Nouwens. We leerden elkaar kennen zoals buren dat doen, bij een kopje koffie. En het klikte meteen.”

Vanaf het begin zorgt meneer Nouwens voor het vervoer van meneer Horvers als hij naar het ziekenhuis moet. En als hij op vakantie gaat dan verzorgen zij de plantjes. “We hebben elkaars sleutel en helpen elkaar zo.” Toen mevrouw Horvers een paar weken geleden viel en haar pols brak kon ze een stuk minder. Meneer Nouwens springt daarom nog wat vaker bij. “Ik help dan even met de afwas en ik heb meneer Horvers ook een tijd naar bed geholpen nadat hij een lichte tia had gehad. Daar is de Thebe nu voor ingeschakeld.”

’s Ochtends is hij altijd eerder op en haalt dan beneden de krant. Mevrouw Horvers: “We vinden die dan in het mandje van de rollator. Heel handig, hoef ik zelf niet meer naar beneden. En als ik een bouillonnetje maak of nasi breng ik hem ook vaak een pannetje. Dat zou ik zelf ook fijn vinden als ik alleen was.”