Heeft u een kelder? Controleer deze dan op vocht!

Thuis bij… Diana Cotteleer

Sinds maart woont Diana Cotteleer in haar mooie appartement in Groeseind. Haar woning maakt onderdeel uit van het centraal wonen project De Stam. Dit houdt in dat je huis, naast een fijne plek om te wonen, ook een plek is waar je je buren écht kent. Meer dan alleen van naam of gezicht.

Binnen De Stam wonen verschillende huishoudens. Iedereen heeft een zelfstandige woning maar daarnaast delen de bewoners een aantal zaken met elkaar. Zo is er een gemeenschappelijke ruimte en een gezamenlijke tuin. “Wonen in deze vorm zorgt ervoor dat buren meer contact met elkaar hebben omdat ze elkaar eenvoudiger opzoeken”, vertelt Diana. “Dat kan zijn door samen te koken of in de tuin te werken. Verplicht is het natuurlijk niet. Alles mag, niets hoeft.”

Diana: “Voordat ik hier kwam wonen, heb ik ruim twee jaar aan de Melisseweg in de Kruidenbuurt gewoond. Nog nooit heb ik ergens zo prettig gewoond als daar. Maar helaas had ik een tijdelijk contract omdat de woning verkocht zou worden. Toen er in De Stam een appartement beschikbaar bleek, ben ik uiteraard meteen gaan kijken. Het is een atelierwoning en daarom erg ruimtelijk. Ook heb ik een prachtig uitzicht. Ondanks dat ik van een woning naar een appartement verhuisde, ben ik erg snel gewend en voel ik me hier al helemaal thuis.”

Thuis betekent voor Diana een ‘veilige haven’, de belangrijkste plek ter wereld. Daarnaast is het een plek die je kan inspireren. Zowel binnen als buiten. Diana: “Een mooi uitzicht inspireert mij bijvoorbeeld tot schrijven, iets wat ik bijna elke dag doe. Vanuit mijn appartement zie ik de grote oude bomen, de Dionysiuskerk aan de Goirkestraat maar ook de nieuwe woningen in Groeseind. Een mooie combinatie van oud en nieuw. Daar geniet ik erg van.”