Heeft u een kelder? Controleer deze dan op vocht!

Thuis bij… meneer en mevrouw van de Wiel

Elvis Presley, The King of Rock & Roll. Hits als Love Me Tender, Jailhouse Rock en Heartbreak Hotel heeft hij op zijn naam staan. Mevrouw van de Wiel kent ze allemaal. Zij is vast en zeker zijn allergrootste fan. Al 20 jaar spaart zij alles van dit bijzondere muziek icoon.

“Veel spullen heb ik van rommelmarkten, maar ik heb ook dingen cadeau gekregen”, vertelt mevrouw van de Wiel. “Heel mijn Elvis collectie zat lange tijd in dozen, omdat ik geen ruimte had om het neer te zetten. Toen mijn zoon op zichzelf ging wonen, kwam zijn zolderkamer leeg. Mijn man stelde toen voor om de zolder te gebruiken voor mijn verzameling. Dat leek me een heel goed idee!”.

Als je de zolderkamer betreedt, waan je jezelf in een andere wereld. Beeldjes, platen, posters, lampen, foto’s en zelfs een jukebox. Op alles prijkt de naam of de afbeelding van Elvis. Mevrouw van de Wiel vertelt, “Elvis is mijn ontspanning. Als ik het moeilijk heb, even tijd voor mezelf wil, ga ik hier zitten. Ik doe de lampjes aan, draai zijn muziek of kijk een video. Hier kom ik echt helemaal tot rust.”

Er gaat geen dag voorbij zonder Elvis. Op haar vijftigste verjaardag kreeg mevrouw van de Wiel zelfs een speciale taart met Elvis erop van haar man en kinderen. Haar grootste wens is nog eens naar Graceland te gaan. “Het moet daar in Memphis echt een gekkenhuis zijn, lacht ze. We sparen ervoor, dus hopelijk komt het er een keer van.” Meneer van de Wiel wil graag mee. Niet voor Elvis, maar voor de indianen. Want dat is zijn grote passie!