Thuis bij… meneer Karsemakers

Meneer Karsemakers woont al lang aan het Kamgarenplein. “Eerst woonde ik met mijn vrouw aan de overkant, vertelt meneer Karsemakers. “Die woningen zijn als eerste gebouwd. Later zijn we naar deze kant verhuisd. Deze woningen zijn wat kleiner, we hadden namelijk niet meer zo’n grote zolder nodig. Hier heb ik ruimte genoeg, zelfs voor mijn scootmobiel”.

Goed contact met de buren
In de straat kent meneer Karsemakers veel bewoners en zij kennen hem. Hij gaat koffie drinken bij zijn Turkse buurvrouw en ook met het Syrische gezin dat naast hem woont, heeft hij goed contact. “Ze spreken Engels en Frans maar hun zoon spreekt ook een beetje Nederlands. Als er iets is, kan ik altijd bij iemand hier in de straat terecht.”

Op pad
Uit de radio klinkt een gezellige Brabantse muziekzender. “Ik luister veel naar de radio. Mijn vorige kanarie zong nog wel eens mee maar de bonte die ik nu heb wil niet zo fluiten.” Meneer Karsemakers gaat ook graag op pad. Zo gaat hij sjoelen en naar de bingo in MFA de Poorten en is hij pas naar Zorgboerderij ‘Ons Erf’ geweest. “We hebben er gegeten en overal rond kunnen kijken. Ik werk zelf ook graag in de tuin, maar tegenwoordig wel met hulp van de tuinman.”

Groot onderhoud
Tiwos heeft dit jaar aan het Kamgarenplein groot onderhoud uitgevoerd aan 16 eengezinswoningen. Aan de binnen- en buitenkant van de woning zijn werkzaamheden uitgevoerd. “Last heb ik niet gehad van de werkzaamheden. Ik heb 45 jaar in de bouw gewerkt dus ben wel wat gewend”. Hij heeft de werkzaamheden op de voet gevolgd. Door de opknapbeurt kunnen de woning weer zeker 30 jaar in goede staat verhuurd worden.