Heeft u een kelder? Controleer deze dan op vocht!

Bouw 25 nieuwbouwwoningen De Kraanhof gestart

19-09-2022

Tussen De Kraan en de Koningsoordlaan in Berkel-Enschot, achter de sportvelden, verschijnen binnenkort 25 nieuwbouwwoningen in project ‘De Kraanhof’. De woningen worden verhuurd in de sociale huursector. De bouw is onlangs gestart. Hendriks Coppelmans uit Oss ontwikkelde de woningen en realiseert ze in opdracht van Tiwos. Naar verwachting is de bouw in september 2023 afgerond.

De Kraanhof
Het project bestaat uit 25 eengezinswoningen. De woningen zijn ontwikkeld vanuit het concept BudgetRijwoning van Hendriks Coppelmans: eengezinswoningen met drie slaapkamers, en een huurprijs onder de huurtoeslaggrens. Ze worden gebouwd in vier woonblokken en sluiten qua architectuur aan op het dorpse karakter van het naastgelegen nieuwbouwproject Koningsoord. De achtertuinen worden door middel van een doorlopende groenafscheiding van het openbare gebied gescheiden. De woningen zijn ontworpen door architectenbureau Visser & Bouwman.

Innovatief betonnen casco
Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van een zogenaamd prefab betonnen casco: in de fabriek geproduceerde wand- en vloerelementen. Bijzonder daarbij is dat het leidingwerk voor de installaties al in de elementen is aangebracht. Ook de slangen voor de vloerverwarming worden in de fabriek al in de vloeren geplaatst. Een dekvloer aanbrengen is bij het gebruik van deze betonnen vloerplaten niet meer nodig. De betonnen wanden worden in de fabriek ook al voorzien van kunststof kozijnen. De buitenkant van de wanden worden op de bouwplaats nog afgewerkt met traditioneel metselwerk. Het grootste voordeel van het gebruik van deze prefab-elementen is dat de bouw sneller gaat. De elementen worden vanuit de fabriek in hun geheel aangevoerd en worden op de bouwplaats gemonteerd. De woningen zijn daardoor ook sneller wind- en waterdicht en er kan sneller aan de afbouw worden begonnen dan bij een traditionele bouw.

Energiezuinig
Alle woningen zijn energiezuinig, ze worden nul-op-de-meter gebouwd. Dat betekent dat de energie die nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en huishoudelijk verbruik door de woning wordt opgewekt. De huurder krijgt daarmee een energiebundel en betaalt hiervoor een vast bedrag aan de corporatie. Dit wordt de Energie Prestatie Vergoeding (EPV) genoemd. De woningen zijn ‘all electric’ en krijgen geen gasaansluiting.

Verhuur
De woningen gaan op korte termijn in de verhuur. Geïnteresseerd in een woning? Schrijf je dan in bij Woning in Zicht als woningzoekende en houd de website www.woninginzicht.nl in de gaten.