Heb je zonnepanelen aangevraagd? Het is erg druk met de aanvragen, houd rekening met een wachttijd van minimaal 7 maanden.

Woningen aan Kerkstraat in Berkel-Enschot opgeleverd

20-02-2020

In opdracht van Tiwos bouwt Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden 17 sociale ‎huurwoningen op twee verschillende locaties in Berkel-Enschot. Het eerste blok van zeven energiezuinige rijwoningen aan de Kerkstraat is klaar. De nieuwe bewoners krijgen vandaag de sleutel!

Betaalbaar en energiezuinig
De ‎eengezinswoningen hebben drie slaapkamers, met een huurprijs onder de huursubsidiegrens. De woningen ‎zijn daarnaast nul-op-de-meter gebouwd. Dat betekent dat de energie die nodig is voor verwarming, ‎warm water, ventilatie en huishoudelijk verbruik door de woning wordt opgewekt. De bewoner heeft dus een ‎gunstige huurprijs en een lagere energierekening.

Bewoners
De apparatuur in de woningen is nieuw voor veel bewoners daarom zijn er meerdere informatieavonden geweest. ‘Dat wordt gewaardeerd’, aldus Tessa Jansen, woonmakelaar bij Tiwos. ‘Bewoners vinden het fijn dat Tiwos veel aandacht besteedt aan de uitleg van de installaties en het gebruik hiervan. Ze willen echt hun best gaan doen om geen extra energiekosten te hebben. De informatiebijeenkomsten hebben er ook voor gezorgd dat bewoners elkaar vooraf al hebben leren kennen. Het is leuk als je al weet wie je nieuwe buren worden.’

 
Nieuwe woningen aan de Kerkstraat

Molenstraat
Binnen dit nieuwbouwproject komen aan de Molenstraat nog twee blokken van in totaal tien ‎energiezuinige rijwoningen. Deze woningen worden medio april 2020 opgeleverd. De woningen ‎zijn allemaal verhuurd. ‎

Nieuwbouw standaard nul-op-de-meter
Tiwos heeft in haar duurzaamheidsbeleid vastgesteld dat alle eengezinswoningen energieneutraal worden gebouwd. Naast deze 17 eengezinswoningen leverde Tiwos eerder deze maand haar eerste 4 nul-op-de-meter eengezinswoningen op aan de Valentijnstraat in Tilburg.