In verband met de feestdagen is ons kantoor op maandag 20 mei 2024 gesloten

Woningen Willem II kazerne opgeleverd

14-05-2024

In de voormalige Willem II Kazerne aan de Ringbaan-Zuid heeft Tiwos in samenwerking met Synchroon/BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en aannemer Nico de Bont een wooncomplex met 24 sociale huurappartementen gerealiseerd dat deel uitmaakt van de nieuwe wijk ‘Willemskwartier’. De nieuwe bewoners van de ‘Willem II kazerne’ ontvangen deze week de sleutel.

Monumentaal wonen
De Willem II kazerne in Tilburg heeft een interessante geschiedenis. De kazerne werd oorspronkelijk gebouwd in de 19e eeuw, in opdracht van Koning Willem II. Het diende als militaire basis voor de Nederlandse strijdkrachten. In de loop der jaren heeft de kazerne verschillende functies gehad. Nu is de kazerne herontwikkeld tot wooncomplex en helemaal klaar voor een nieuwe toekomst. Het gebouw biedt door de monumentale uitstraling een unieke woonsfeer voor de bewoners en zorgt voor karakter in de wijk.

De woningen
Het wooncomplex bestaat uit 8 appartementen en 16 studio’s die allemaal net even anders zijn. Ze zijn gasloos, hebben een warmtepomp en zijn voorzien van zonnepanelen. De woningen zijn bedoeld voor 1-, en 2-persoonshuishoudens zonder inwonende kinderen. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd aan een diverse groep bewoners.

Nieuwe bewoners
De nieuwe bewoners kijken er ontzettend naar uit om hun intrek te nemen in hun nieuwe woning. Ze zijn enthousiast over het feit dat het monumentale gebouw behouden is gebleven en blij met hun unieke appartement. Ook de omgeving spreekt ze aan; winkels, sportmogelijkheden en snelweg zijn allemaal in de buurt. Binnenkort wordt er een welkomstfeestje georganiseerd om bewoners met elkaar kennis te laten maken. Want ze zijn erg nieuwsgierig naar elkaar!