Heeft u een kelder? Controleer deze dan op vocht!

Ik blijf hier wonen tot ik niet meer kan

Lia Parade-van Gestel (69 jaar) woont al 33 jaar aan de Slotstraat, vlakbij de Piushaven waar ze graag wandelt. “Rollator mee en dan kan ik daar lekker even zitten.” De buurt is wel wat veranderd in al die tijd. “Er is veel jong grut bij gekomen” maar gezellig vindt Lia het wel. “Ik heb ontzettend fijne en gezellige buren om me heen”.

Gezellig klessebessen
Ondanks de dood van haar man en dochter voelt Lia zich allesbehalve eenzaam “Eén van mijn zoons woont bij mij in huis en mijn dochter en zus komen elke zaterdag op bezoek.” Drie jaar geleden is Lia op eigen houtje naar het buurtcentrum getogen en heeft zich daar aangesloten bij de Damesclub, elke donderdag komen ze bij elkaar. “Ik ben de jongste daar! We knutselen samen, tekenen en gewoon lekker klessebessen. Die donderdag neemt niemand me af.” Lia’s huis hangt vol met foto’s, knutselwerken en puzzels. Ook hangen er een hoop geboortekaartjes tussen. “De overbuurvrouw is onlangs bevallen, ik heb al een hoop cadeautjes langsgebracht.”

Koeien
Het huis is een vrolijke verzameling van alles wat Lia mooi vindt: “Decoreren doe ik graag, en vergeet natuurlijk de koeien niet!” In de huiskamer prijkt inderdaad een indrukwekkende koeienverzameling. “De eerste zag ik in een etalage in de stad, och wat prachtig vond ik die! Na de eerste volgde er al gauw meer. Toen de winkel plots weg was begonnen mensen om mij heen ze voor me mee te nemen. Ik vind ze echt prachtig. De drie koeien in het midden van mijn kast heb ik van mijn dochter gekregen voor ze overleed, die vind ik extra bijzonder.” De koeien bewondering gaat zelfs zo ver dat er twee koeienhoefjes onder haar mouw uitsteken, waar een tatoeage van een heuse koe op haar onderarm prijkt.

Als een god in Frankrijk
”Ik ben enorm tevreden in dit huis, zo lang als ik kan blijf ik hier wonen. Alles is zoals ik het wil, en wat ik wil veranderen doe ik graag zelf. Ik ga binnenkort mijn tafel schilderen en op zoek naar een nieuwe binnendeur, en verder ben ik heel tevreden. Ik leef als een god in Frankrijk!”