Wonen op vier hoog aan het Pater van den Elsenplein

Ze wonen al 50 jaar aan de Wassenaerlaan en gaan dit voorjaar verhuizen naar hun
nieuwe appartement aan het Pater van den Elsenplein. Mart en Clemie zijn er erg blij
mee. “Van mij mag het morgen al klaar zijn, we kunnen niet wachten”, vertelt Clemie
enthousiast.

Doorstromen
Clemie kan door een val op de kermis haar linkerarm niet meer goed gebruiken. In hun huidige woning hebben ze daarom wat aanpassingen laten doen in de badkamer. Toen Hilde, leefbaarheidsconsulent bij Tiwos, vroeg of het niet verstandiger was om door te stromen naar een appartement, hoefden zij daar niet lang over na te denken. Mart: “We zijn 74 jaar, nu kunnen we nog zelf verhuizen. Over een paar jaar misschien niet meer en dan moeten we naar een verzorgingshuis. Dat willen we niet. Dus we zijn erg blij dat we een appartement toegewezen hebben gekregen.”

Nieuwe spullen
Clemie: “We zijn tijdens de bouw al een keer gaan kijken bij het nieuwe complex. We konden op dat moment twee verschillende appartementen op de eerste verdieping
bekijken. Toen moesten we nog via een houten trap omdat de lift er nog niet was. Nu is het gebouw bijna klaar en gaan we binnenkort ons eigen appartement
zien. We hebben al veel nieuwe spullen aangeschaft en beetje bij beetje ben ik aan het opruimen. Alles wat we niet meenemen gaat straks de container in.”

Vierde verdieping
Mart en Clemie wilden graag een appartement op de vierde verdieping. Mart: “Ik zit graag hoog want dan kijk ik lekker overal overheen. Na een week zouden we horen of we een appartement zouden krijgen. Wat was ik blij toen we op de allerlaatste dag hoorden dat we een woning op de vierde verdieping kregen! We kijken straks vanuit ons nieuwe appartement over het Pater van den Elsenplein. Ook voor ons hondje is dat fijn want die is heel bang voor vuurwerk. Hier is de kans dat er een vuurpijl op ons balkon komt wel heel erg klein.”

Afscheid nemen van de wijk
Clemie: “De buren die hier ook al dik 45 jaar wonen vinden het erg dat we gaan verhuizen. Ze snappen het wel, maar vinden het niet leuk. Wij zullen het hier ook gaan missen, we wonen hier al zo lang. Het is een fijne buurt met goede sociale controle. Voor ons hondje zal het wel wennen zijn. Hij is hier gewend om veel naar buiten te gaan en is nog nooit met de lift geweest. Maar we gaan het vast fijn hebben daar.”