Ons kantoor is tot en met dinsdag 28 april gesloten. Wij zijn bereikbaar via: 013-5490890 en email@tiwos.nl

Traverse

Tiwos en Traverse gaan de komende jaren de locaties van Traverse aan de Reitse Hoevenstraat en de Gasthuisring herontwikkelen. De bestaande gebouwen zijn erg verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Modernisering is noodzakelijk om ook in de toekomst goede zorg te kunnen bieden aan dak- en thuislozen.

Herontwikkeling
De uitvoering van de herontwikkeling gebeurt gefaseerd. In november 2016 is gestart met de uitvoering van de nieuwbouw aan de Reitse Hoevenstraat en gaat tot en met maart 2020 duren. Als de ‎werkzaamheden daar afgerond zijn, start de verbouwing aan de Gasthuisring. ‎

Nieuwbouw Reitse Hoevenstraat
De nieuwbouw aan de Reitse Hoevenstraat bestaat uit vier woongebouwen die ruimer en moderner ‎worden dan de huidige woongebouwen. Deze vernieuwing is noodzakelijk omdat de technische en ‎functionele staat van de bestaande gebouwen sterk verouderd is. In de nieuwe situatie hebben ‎cliënten meer individuele ruimte en privacy en krijgt het terrein een meer open karakter waardoor het ‎toegankelijker is voor wijkbewoners.

Gebouwen
De eerste gebouwen zijn klaar en betekenen veel voor Traverse en haar cliënten. Een eigen kamer met individuele douche en toilet zorgt voor meer privacy en rust. Het biedt meer mogelijkheden in de begeleiding naar verantwoordelijkheid, zelfstandig- en zelfredzaamheid van cliënten. Een voorbeeld is de mogelijkheid voor cliënten om in de keuken zelf een gezonde, warme maaltijd te leren bereiden. Cliënten hebben nu weer een prettige tijdelijke plek om te leren (weer) zelfstandig te wonen en leven.

Eetcafé ‘De Bron’
Nu Gebouw Eén klaar is gaat aannemer Hendriks Coppelmans verder met de sloop, nieuwbouw en renovatie van de andere drie woongebouwen. Eetcafé ‘De Bron’, dat op het terrein gevestigd is, is tijdens de werkzaamheden gewoon ‎geopend. Iedereen kan hier terecht voor een kop koffie of betaalbare lunch. Later worden er meer faciliteiten voor wijkbewoners op het terrein gevestigd.

Update 22 juli 2019