In verband met de feestdagen is ons kantoor op maandag 20 mei 2024 gesloten

Traverse

Tiwos en Traverse hebben de afgelopen jaren de locaties van Traverse aan de Reitse Hoevenstraat herontwikkeld. De bestaande gebouwen waren erg verouderd en voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Modernisering was noodzakelijk om ook in de toekomst goede zorg te kunnen bieden aan dak- en thuislozen. Alle vier de woongebouwen zijn inmiddels opgeleverd.

Herontwikkeling
De uitvoering van de herontwikkeling gebeurde gefaseerd. In november 2016 is gestart met de uitvoering van de nieuwbouw aan de Reitse Hoevenstraat en deze duurde tot en met maart 2020. Nadat de ‎werkzaamheden daar afgerond waren, is gestart met de verbouwing aan de Gasthuisring. ‎

Nieuwbouw Reitse Hoevenstraat
De nieuwbouw aan de Reitse Hoevenstraat bestaat uit vier woongebouwen die ruimer en moderner zijn geworden dan de vorige woongebouwen. Deze vernieuwing was noodzakelijk omdat de technische en ‎functionele staat van de bestaande gebouwen sterk verouderd was. In de nieuwe situatie hebben ‎cliënten meer individuele ruimte en privacy en heeft het terrein een meer open karakter waardoor het ‎toegankelijker is voor wijkbewoners.

Gebouwen
De nieuwe gebouwen betekenen veel voor Traverse en haar cliënten. Een eigen kamer met individuele douche en toilet zorgt voor meer privacy en rust. Het biedt meer mogelijkheden in de begeleiding naar verantwoordelijkheid, zelfstandig- en zelfredzaamheid van cliënten. Een voorbeeld is de mogelijkheid voor cliënten om in de keuken zelf een gezonde, warme maaltijd te leren bereiden. Cliënten hebben nu weer een prettige tijdelijke plek om te leren (weer) zelfstandig te wonen en leven.

Eetcafé ‘De Bron’
Eetcafé ‘De Bron’, dat op het terrein gevestigd is, is nog steeds ‎geopend. Iedereen kan hier terecht voor een kop koffie of betaalbare lunch. Later worden er nog meer faciliteiten voor wijkbewoners op het terrein gevestigd.

Update 7 mei 2020