Heeft u een kelder? Controleer deze dan op vocht!

Groot onderhoud rondom de Tuinbouwstraat

Esther Nijs vond twee jaar geleden via Tiwos een woning aan de Bosbouwstraat in Groenewoud. De woningen daar hebben net groot onderhoud gehad. Dat is ingrijpend voor de bewoners, maar levert gelukkig ook wat moois op. Esther vertelt over haar verhuizing en het groot onderhoud.

Met spoed op zoek
Esther: “Ik had met spoed een woning nodig omdat ik mijn vorige woning uit moest. Ik ben toen heel breed gaan zoeken. Dus niet alleen in de buurt en het dorp waar ik toen woonde maar ook in andere steden en zelfs bij particuliere verhuurders. Uiteindelijk werd ik door Tiwos uitgenodigd om tijdens een groepsbezichtiging deze woning te bekijken. De woning was uitgeleefd door de vorige bewoner dus ik moest er echt doorheen proberen te kijken. Maar dat is gelukt en ik ben blij dat ik de woning heb geaccepteerd.”

Positief blijven
“In anderhalve week heb ik de woning helemaal aangepakt én zijn we verhuisd. Dat heeft me ontzettend veel energie gekost want ik had op dat moment al vrij veel stress. Maar ik probeer altijd positief te blijven. Je kunt wel in de ellende blijven hangen, maar ik trek er liever mijn lessen uit en ga verder. Ik ben erg blij met de woning, zeker nu het vinden van een woning erg moeilijk is. Tilburg zelf moet ik nog wel leren kennen, want we zijn verhuisd in coronatijd toen niet veel open was. Heerlijk dat ik nu op de fiets zo naar het centrum kan.”

Groot onderhoud
“Vorig jaar is er onderhoud uitgevoerd aan de woningen hier in de straat. Ik schrok wel even toen ik hoorde van de plannen, want ik had net heel mijn huis op orde en werkzaamheden zorgen altijd voor overlast. Maar rotzooi kun je gelukkig (ook zelf) opruimen en de werklui die over de vloer kwamen, waren heel aardig en toegankelijk. Ik kon altijd bij iemand terecht als ik vragen had.”

Energie besparen
“De mechanische ventilatie doet helaas nog niet wat ik gehoopt had en de CO2 meter op de muur in mijn woonkamer vind ik minder fraai. Maar daarentegen vind ik de buitengevels erg mooi geworden, de nieuwe kleur is veel rustiger en oogt chique. En ik hoop dat door de verbetering van de isolatie mijn eindafrekening volgend jaar lager is. Ik ben heel benieuwd, want ik verbruikte al weinig en ben altijd op zoek naar dingen die ik kan doen om energie te besparen. Zo heb ik net bijvoorbeeld de energiebox met besparende producten van de gemeente aangevraagd.”

Mooi straatje
“De stad is anders dan een dorp, maar we hebben best een hele leuke straat. Ik heb prima contact met de buren om me heen. We zeggen gedag, maken een praatje. Met oudjaar hebben we zelfs met een buurvrouw buiten bij de vuurkorf gezeten. Door de nieuwe kleur van de gevels en de geveltuintjes hebben we een mooi straatje gekregen. Ik kijk dus niet verder naar een andere woning, we hebben het naar ons zin hier en hebben niets te klagen!”