Ik woon hier met veel plezier

Thomas Otten woont al 27 jaar aan de Generaal Kockstraat. “Ik woon hier met veel plezier. Met mijn directe buren heb ik een goede band en mijn huis is heel fijn. Mijn zoon is schilder en stukadoor en heeft hier de boel mooi opgeknapt.”

Dierenvriend
“Ik ben een echte dierenvriend”, vertelt Thomas met zijn papegaaitje op zijn schouder. Het diertje mag de hele dag vrij door het huis rondvliegen en gaat soms zelfs mee naar buiten. “Wanneer de kooi een keer dichtzit, gaat ze voor het deurtje tegen me zitten praten. Uiteindelijk doe ik dan de kooi toch gauw weer open. Ik heb grappig genoeg 15 jaar in een slachthuis gewerkt, maar zie mezelf toch echt als een dierenvriend.” Werken kan hij al een tijd niet meer. “Ik ben afgekeurd door mijn hart. Afgelopen jaar heb ik daarvoor 15 keer in het ziekenhuis gelegen. Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan mijn kleinkinderen.”

Budgetcoach
Een tijdje geleden heeft Thomas contact opgenomen met Gerry, budgetcoach bij Tiwos. Hij had pech met zijn auto, zijn enige vervoermiddel. Deze moest hij eerst laten maken en kwam daardoor in de problemen met de betaling van zijn huur. “Ik heb een goede band met Gerry.” Samen hebben ze naar de financiën van Thomas gekeken en kwam Gerry erachter dat hij al langere tijd recht had op huurtoeslag. Gerry: “Ik heb voor hem met terugwerkende kracht voor een heel jaar huurtoeslag
kunnen aanvragen waardoor hij een substantieel bedrag ontving.”

Efteling
“Ik heb mijn acht kleinkinderen toen eens goed verwend. De zes jongens mochten iets moois uitkiezen en heb ik kunnen trakteren op schoenen en kleding. De jongste twee meiden heb ik met hun tante twee dagen meegenomen naar de Efteling. Zij mochten met z’n drieën logeren in het Efteling hotel. Lekker tutten en badderen en de dag erna ben ik weer met ze de Efteling ingegaan. Dan ga ik mee in alle attracties die ze maar willen, behalve de Python, want dat mag door mijn hart niet meer van de dokter.”

Heb jij ook vragen …
… over het betalen van jouw huur? Neem dan contact op met onze medewerkers van de afdeling huurincasso via telefoonnummer (013) 549 07 70.