Als buurtbeheerder heb ik een goed netwerk van samenwerkingspartners waar ik regelmatig gebruik van maak. Ik kom vaak bewoners tegen die vastlopen in het krijgen van hulp, en in die gevallen kan ik een belangrijke schakel zijn om hen verder te helpen. Het komt regelmatig voor dat alles op papier wel geregeld lijkt te zijn, maar dat er net iets extra’s nodig is om iemand verder te helpen.
Zo had ik bijvoorbeeld te maken met een eenzame bewoonster die ook nog eens last had van straatvrees. De GGZ kon haar niet meer helpen omdat ze geen vooruitgang boekte en alles op haar eigen manier wilde doen. Ik ben toen in contact gekomen met haar zus en heb ervoor gezorgd dat er hulp werd ingeschakeld. Zo heb ik bijvoorbeeld Beter Groenewoud gevraagd om haar tuin op te ruimen, zodat ze weer naar buiten kon en van de frisse lucht kon genieten. Ook heb ik haar gevraagd of ze behoefte had aan een maatje, waarop ze positief reageerde. Ik heb toen contact opgenomen met Team Toegang om ervoor te zorgen dat ze begeleiding kreeg en in beeld bleef. Dankzij deze hulp heeft ze nu iemand om dingen mee te doen en komt ze weer meer buiten.
Een andere bewoner die mijn hulp nodig had, was een oudere man die geen netwerk meer had. Al zijn kennissen waren overleden, zelfs zijn kinderen. Hij had wel huishoudelijke hulp, maar het ging steeds slechter met hem. Ik heb toen de Ouderenadviseur van ContourdeTwern ingeschakeld om hem te helpen. We leveren maatwerk door goed te signaleren en te schakelen met de juiste mensen. Zelfs als een woning er goed uitziet, kunnen we ervoor zorgen dat bewoners de juiste hulp krijgen en dat ze zich prettig voelen in de buurt. We zijn breed georiënteerd en kijken niet alleen naar huizen en tuinen, maar ook naar bewoners die het moeilijk hebben en hulp nodig hebben. Als buurtbeheerder kan ik ervoor zorgen dat de juiste mensen op de juiste plaats komen.