Heeft u een kelder? Controleer deze dan op vocht!

Marian en Yvonne

Sociaal, dichtbij en gedreven

In ons Meerjarenbeleidsplan 2012-2016 leest u dat onze manier van werken sociaal, dichtbij en gedreven is. Maar waar blijkt dat uit in de praktijk? Marian en Yvonne vertellen op welke manier zij sociaal, dichtbij en gedreven zijn in hun werk bij het serviceteam.

Foto Marian en foto Yvonne

Sociaal
“Op het callcenter van Tiwos ben je de hele dag met mensen bezig”, vertelt Yvonne. “Je staat verschillende mensen met uiteenlopende vragen te woord. Het kan een eenvoudig reparatieverzoek zijn maar het komt ook voor dat het gesprek persoonlijker wordt en er emoties bij komen kijken.” Ze vinden allebei dat je echt een sociaal en open karakter moet hebben om dit werk te kunnen doen. “Je moet goed kunnen luisteren en de tijd nemen voor iemand. Alleen dan kun je iemand goed van dienst zijn. Gelukkig krijgen wij hier vanuit Tiwos ook de ruimte voor.”

Dichtbij
Marian: “We staan heel dicht bij de bewoners en proberen ons zo goed mogelijk te verplaatsen in de situatie. Het maakt daarbij niet uit of iemand aan de balie voor je zit of dat je een gesprek voert via de telefoon. Het gaat om de aandacht die je iemand geeft.”

Gedreven
Yvonne: “Als iemand met een vraag of verzoek bij ons aanklopt, kijken wij samen met de bewoner wat er kan. We denken in mogelijkheden en doen waar nodig iets extra’s.” De betrokkenheid is groot. Maar je moet de situatie ook los kunnen laten als een collega of andere instelling het overneemt. “Dat is soms lastig”, zegt Marian. “Je vraagt je in enkele gevallen toch af hoe het is afgelopen of hoe het met iemand gaat. Het is dan ook super als je (soms zelfs via de bewoner zelf) hoort dat iemand bijvoorbeeld een fijne woning heeft gevonden!”