Maandag 6 februari is Tiwos van 11.30-14.30 uur gesloten vanwege een interne bijeenkomst

Wat kun je zelf doen

Besparende tips

Bespaar nú op je energierekening met de drie belangrijkste maatregelen:

1. Zet je thermostaat maximaal op 19 graden

Verwarm daarnaast alleen ruimtes waar je bent.

Zet de verwarming niet hoger dan 19 graden als je thuis bent. Met elke graad lager bespaar je energie en dus geld. En doe de verwarming uit in ruimtes waar je niet bent, ook in de slaapkamers. Houd daarbij de deuren in huis dicht. Als je niet je hele huis verwarmt, bespaar je nog meer op je energierekening.

2. Zet ’s avonds de thermostaat op 15 graden

Ook als je niet thuis bent.

Zet de thermostaat aan het eind van de avond op 15 graden. Doe dat al een uur voordat je naar bed gaat. Laat de thermostaat op 15 graden als er overdag niemand thuis is. Het huis hoeft dan in de ochtend niet op te warmen. Let op: heb je vloerverwarming? Zet je thermostaat dan niet lager dan 17 of 18, anders duurt het opwarmen te lang.

3. Douche maximaal 5 minuten

80% van je warmwaterverbruik stroomt door je douche. Bespaar energie en geld door niet langer dan 5 minuten per keer te douchen.

Er is nog meer dat je kunt doen om energie te besparen. Lees op de website ‘Zet ook de Knop om’ hoe je met kleine of grote investeringen je huis direct energiezuiniger kan maken.

En kijk ook eens op ‘Samen de Winter door‘ voor meer tips en handige filmpjes!

Hulp bij besparen

Energiebox

De Energiebox is een cadeautje van de gemeente Tilburg en de drie Tilburgse woningcorporaties en bestaat uit een adviesgesprek met een energiecoach en een box met energiebesparende producten. Na afloop van het bezoek krijg je een overzicht met tips en de opbrengsten in de vorm van een adviesrapport. Dat alles helemaal gratis. Wil jij ook eenvoudig energie besparen met de Energiebox? Meld je dan aan op www.energiebox.org of bel: 013 – 3034186

Energievoucher

De gemeente Tilburg heeft huurders per post een gratis cadeaubon ter waarde van €86,50 gestuurd om in te wisselen voor energiebesparende producten. Helaas is deze actie voorbij, het is dus niet meer mogelijk deze cadeaubon in te leveren.

Blijf ventileren

Het voelt tegenstrijdig, maar juist om energie te besparen is het belangrijk om
je woning goed te ventileren. Een droge lucht warmt sneller op. Ook is het beter
voor je gezondheid en helpt het schimmel voorkomen. Bekijk hier de folder met tips over ventileren.