Heeft u een kelder? Controleer deze dan op vocht!

Warmtewissel

Samen op zoek naar een alternatief voor de cv-ketel

Vorig jaar ging Tiwos samen met 7 andere Brabantse corporaties op zoek naar een alternatief voor de huidige cv-ketel. Het werd een wedstrijd met de naam ‘De WarmteWissel’. Uit alle inzendingen koos de vakjury drie winnaars. Met die drie oplossingen zijn de corporaties verder aan de slag gegaan. Na veel testen in onbewoonde woningen is begin juni de oplossing van winnaar Fectum in een bewoonde woning van Tiwos geplaatst.

Installatie Fectum
De installatie van Fectum bevat zonnecollectoren op het dak die de vorm hebben van vacuümbuizen. Deze buizen zijn de warmtebron van het systeem. In de woning is een buffervat geplaatst en een slimme unit die alles regelt. Zo zorgt deze unit voor de aansturing van de verschillende onderdelen van de installatie, zodat een zo hoog mogelijke opbrengst wordt behaald.

Hoe verder
We gaan één stookseizoen lang de installatie van Fectum testen in een bewoonde woning van Tiwos. We gaan daarbij de opbrengst monitoren en natuurlijk de ervaringen van de bewoners ophalen. In een volgende Tiwoskrant vertellen wij je daar graag meer over.

Meer weten? Kijk op www.warmtewissel.nl